6 Şubat 2009 Cuma

şamfıstıklı ve karamelli kokostar




bir yarıyıl tatilinin daha sonuna yaklaşırken bakıyorum daa;şimdi biz tatil mi yaptık diyorum kendime..karneye bir hafta kala kızımı dersaneye yazdırdık..yok dbs (düzey belirleme sınavı) (tam üç gün üstüste) ,yok dks (bunun açılımını hatırlamıyorum) sınavı..adları aklıma gelmeyen dizi dizi sınavlar...

o günlerde henüz tatil başlamadıgından benim tempo aynen kuzuyu kurda yedirmeden derenin karşısına geçirme stratejilerindeki gibiydi..
sabah çocukları al okula götür...dön...evde ve dışarda ne işin varsa hallet...öğleden sonra git çocukları al..eve getir...yedir içir...tekrar çocukları al ..dersaneye git..kızı bırak..oğlanı geri getir..oğlanı ödev yapmaya ikna et...o ödev yaparken yanında bişeyler tasarla , kes ,biç ,dik....eyvah kızın dersaneden çıkmasına az kaldı...oğlanı al..birlikte gidip kızı alın..(tabi karanlıkta araba kullanmaya alışık olmadıgımdan ön cama garfiel gibi yapışık bi tip...ben:))oğlan arkada mütemadiyyen bıdı bıdı bıdı..dört akşam üstüste önündeki ''berbere aittir''yazılı tabelayı kaldırıp berber dükkanın önüne parkettiğin gibi bu akşam da parket):) çırak seni gördüğünde yine kafasını iki elinin arasına alıp hay Allahım yine mi sen!!!tarzında baksın... en sevimli halini takınıp elinle ''beş'' yapıp ağzınla dakka!!! deyip oğlanı kaptıgın gibi seyirt dersanenin kapısına...kızı kap...hemen arabaya koş...garfield modunda geri dön..neydi o günler bee:))
sonrasında tatil başladı...okul yok ama dersane oldugu günler kızı al dersaneye götür..eve gel..sonra git dersaneden al eve gel...falan filan ...şikayet etmiyorum.iyi ki var çocuklarım ve onları dünyaya değişmem..
bugün kızı bırakmış dönerken sokakta iki küçük bebesiyle yürüyen anne kılıgında bi canavar gördüm..oğlan 4 yaşlarında kız daha küçük ..ve o yellloz kadın, o bebeleri hiiiç haketmedigine inandıgım cadı kadın küçücük oğlanın kolunu yukarıya doğru çekiştirip ki çocuk yerden yükselip tekrar yere iniyordu ..
beni hiç üzmeyeceksin tmm mı !!yoksa seni burda bırakır giderim!!!(bura dediği ırmak gibi insan sürüsünün aktıgı ümraniye çarşı sokağı ve çocuk ağlıyor)@:
beni kızdırmayacaksın tmm mı!!!
tmm anne..
şimdi kuaföre gidiyoruz eğer beni orda bi üz !! bi üzzzzz!!!diye nasıl bağırıyor çocuga nasıl dişlerinin sıkarak..
çok afedersiniz ''ulan şu iğrenç kadının saçını başını yolimm de kuaföre öle gitsin''dedim içimden ..ama psikopat belli ...paçalarından akıyor ..bulaşılmaz..böyle annelerden nefret ediyorum..sokakta çocugunu iğrenç sesiyle azarlayan ,döven annelerden tiksiniyorum...

şimdi de cici bir anne prototipinin davranışını okuyun:)));
evde oğlanla yalnız kaldıgımız tatil günlerinde oturma odasına bir bez yaydım, o tv izlerken ben de yanında kesip dikmeye çalışırken müthiş zevkli bir çizgi filim keşfettim...jibber and jabber.. konusu iki erkek kardeşin(jibber ve jabber) kız kardeşleri jessica ile geçinememe maceraları.bir de köpekleri var jölebaz (orijinal yazılışını bilmiyorum :))accayip keyifli bir çizgi film , bende bağımlılık yaptı.hergün sabah ve akşam trt çocuk kanalında..çocuklarınızla izleyin ve gülün derim..biz oğlumla sabahın 07 50 sinde henüz açılmamış ses tellerimizle:)) kart kahkahalara boğuluyoruz:)))

cedric ve şişko lui ve tabii luinin babası andyden sonra favorilerimin arasına girdiler..sanırım onları da ötekiler gibi yüzlerce kez izleyip gülebilirim:)))

ve tabii yeni denemeler de yapmadım değil mutfakta..sevgili LULUMUN kendi sevmese de leyya aplasına atıf yaparak yayınladıgı hindistan cevizli KOKOSTARINI mutlaka denenemeliydi..

5 yumurta beyazı
bir su bardağı şeker (1kupa bence fazla geldi)
3 su bardağı hindistan cevizi
5 adet yumurtanın beyazına bir kupa şeker döküldü

kar haline gelinceye kadar çırpıldı

ardından üç su bardağı hindistan cevizi eklenip karıştırıldı

iki kaşık yardımıyla tepsiye dökülüp 170 derecede üzerleri pembeleşene kadar fırınlandı

amaa ele geçen lezzetle tatmin olunmadı ya da önceki posttan hatırladıgınız dulce de leche dürttü...bazılarının aralarına onu sürdüm...tmm görüntü açısından çok içaçıcı olmayabilir bu kurabiyemsi şeyler..ama tadı benim gibi bir hindistan cevizi tutkunu için süpper..hatta akşamında oturmaya gelen bir takım zevat onu hazır alınmış sandılar...
bir dahakinde fırında daha az tutup üzeri pembeleşmeden çıkarmayı düşünüyorum..tamamen görüntü estetigi açısından..


bu ölçülerden 30 adet büyük boy:))koko kalıyor elinizde.bu bana çok derseniz ölçüyü kırpabilirsiniz:))yukarıdaki resim tepsiye kaşıkla döktükten sonra elimde malzemeydi..son anda içine bir yemek kaşıgı dövülmüş şamfıstık kattım.
onları da muffin kalıbında pişirdim...

28 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

garfild leyya hehe sevdim bunu:)
bu yaştaki çocukların okul ve dershane maceraları çok feci oluyor greçekten:)
Allah kolaylık versin ne diyim:P

bence görüntüsüde şahane görünüyor aBlacım.
gördüğünüz gibi ben sevmesemde herşey sizin için ey sevdiklerim:D bu seçimlerde oyunuuz bana verin:P

Unknown dedi ki...

AĞZIMIN SUYU AKTI,EVDE HİNDİSTANCEVİZİ ÇOK AZ KALMIŞ YOKSA BU SAATTE KALKIP YAPACAKTIM.ELİNİZE SAĞLIK.TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.İyiki sayfana gelmişim beni neşelendirdin.bu günlerde geçer..sonra geriye dönüp baktığında bir ahh çekersin sonrada tatlı,tatlı gülümsersin ne günlerdi..hep çocuk kalsalardı yanımda biraz daha kalsalardı.. ne çabuk büyüdü bunlar dersin..canları sağ olsun,RABBİM yollarını açık etsin amin.A.E.O.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

Canım,eski günlere gitim.kokostar için yorum yazmayı unutup geri geldim ellerine sağlık güzel görünüyor değişik bir tad olmalı..afiyet olsun sevgiler..

Adsız dedi ki...

Iki güzel tarif ancak böyle sahane bir sekilde bir araya gelebilirdi heralde eminim karamellide sadede nefis olmustur Leyla'cim ellerine saglik...

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

öncelikle kızınıza allah yardım etsin efem.ders çalışmak çok sıkıcı desemde benimde başımda. malum oğlan büyüyo ve gitgide dersleri zorlaşıyo off çok sinir iş başa düşüyoo:(

her ne isem biliyormusun az önce o kurabiyeleri yarıya indirgeyerek denedim ve oğlumla yarım tepsi kokoyu yedim:Dhaha
oburum ben oburum oburummm..

o çizgi filmi bende dün keşfettim oğluma kapat şu kanalı bırak tv izlemeyi artık diye tam bağrırkene bide baktım bende izler olmuşum gereçkten çok güzeldi.3 boyutlu gibi .beni onların dünyasına götürdü.:)ya aynı şeyleri yapmışız leyyam..


canım ellerine sağlık olsun az önce yemiş kadar oldum:)hemde benim yaptığımda çok şekerliydi ne tevafuksa:D

BEDİA KUKUL dedi ki...

makaron bekliyorum, dulceler bitmeden. iç sesinizi nasıl kışkırtmalı acaba

Adsız dedi ki...

Leyya canım benim ellerine sağlık. Yine erşey arika görünüyor.

Sevgilerimle
Canan

simayhobievi dedi ki...

leyyacım dersane ve okul sonrası koşturmalarında yorulmadın yorulmadın anladıkta bunları yazarkende mi yorulmadın a kuzum ben okurken yoruldum başım döndü inana ki Allah güç kuvvet versin ne diyeyim bu arada kaynamasın kokostarlarında pek lezzetli duruyor gel ye beni der gibi eline koluna sağlık

Hansa dedi ki...

Amma güldüm...
Allah sanada evlatlarınada uzun ömür versin sağlıklı imanlı bilimum güzel şeylerle bezeli ömürler...
Sonracıma kokostar bol olsun ,hindistan cevizi diyince bir garfildda ben oldum tarifi detaylı okuycam diye.hindistan cevizli tarifler etkinliği gibi oldu herkeste var( herkes sen ben zerrin :)) bloglarda hindistan cevizi ağacı çıkacak nihahahah.....
o kemkirik karıyıda sereydin yere senin gibi anne prototipi (miydi neydi o ya) alaydın bebeleri besleyeydin kokoyla mokoyla...

Unknown dedi ki...

Eminim çok zordur ama yinede ben hemen büyüsünler ve o günleri görmek istiyorum.tabii hayırlısıyla

bu necmi gerçekten varmı? espirimi,gerçekmi anlamadım.şifreleri nasıl ele geçiriyormuş

kokostar nefiss görünüyor.
ellerine sağlık
öpüyorum.

Adsız dedi ki...

canım ya okurken bile başım döndü..sen bu tempoyla yarışmalara katılabilirsin:)allah kolaylıklar versin..bomba gibide bir tarif vermişsin..ellerine saglık arkadaşım..harika görünüyor.sizlere afiyet olsun..sevgiler.

Aysultan... dedi ki...

Tempon harika maşallahın var leyya ablacım :)
Allah sağlık versinde koştur inş.
kolaylık versin Rabbim tüm annelere ( o cadııı kadın gibilerede merhammet versin inş.)
şamfıstıklı ve karamelli kokostar şahane görünüyor :)
ellerine sağlık...

Saliha dedi ki...

eheheehehh ben oglumun cızgıfılmlerıne oyle alısmısımkı aplam,babannesıyle mısafırlıge yolladım,oh rahat bı nefes dedımm mı yoooo temızlık yemek vs drkene bı baktım gun boyu cızgıfılm seyreylemısım eheheh alıskanlık yapmıs bende farkında degılım..var bızımde oyle top 5 cızgıdızılerımızz:))

gecenın bu vaktı banyo,mutfakbılumum yerlerı köşe bucak yapayıp yutmuş ve yorgunluktan koltuga yıgılmıs benı acaaııpp keyıflendırdın aplam yaaa...aklıma geldı camasır vardı asılcak yok gıttı keyfım:(

Saliha dedi ki...

bu arada kokolar enfes:D:D:D:D

Adsız dedi ki...

leyya âlemsin, bu kez kızımda yanımdaydı anne müthiş ya dedi sen standup'çı olmalıymışsın.
kokostar şahane, tamda aldığım kilolardan nefret etmeye başlamışken ve diyet konusunda hiiç istikrarlı değilken aklımı çelecek bişey çıkıyor karşıma.
çizgifilm tercihlerinizde hemfikirim bahsettiklerin bizimde(berna ve ben) favorilerimiz.bizim bide artur'umuz var.
allah neşeni ve enerjini arttırsın leyyacım ne diyim..sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Blog hacker'ını da ilk defa duydum. Milletin işi gücü yok böyle işlerle uğraşıyorlar. Madem işleri yok, kötülerle uğraşsalar ya?

GeCe dedi ki...

ben de severim hindistan cevizini çok hoş görünüyor denemek lazım

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor.
Canımı çektirdin.
Sevgiler.

NiNo dedi ki...

ayy kis ne guzellikler bunarrrrrrrrrrr bayildim he senin neden gunlerdir msn de olmadini anna dim :DDDDDDDDDDD

Unknown dedi ki...

HOŞGELDİN LEYYA VE ELLERİNE SAĞLIK LEYYA:)BAŞTAN SONA GEZDİM YİNE BUGÜN BLOĞUNU:)HERŞEY ÇOK GÜZEL

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ya sen ne süper şeysin böyle valla koşturmacana hayran kaldım anne işte bu .o cadı anneye yazıklar olsun çocuklarına kızan döven annelere çoksinirleniyorum. benim çocuğum yok ama 35 tana yavrum var .öğrencilerim canlarım onları çok seviyorum.hergün anlatacak o kadra çok şeyleri var ki anlatamam. annelik çok farklı şeydir eminim.
bu arada bir hindistan cevizi canavarı olarak bu kokosatrlar tam bana göre . ellerine sağlık.

harosa dedi ki...

merhaba güzel bir pazar dilerim sizi arkadaş listeme ekledim görüşmek üzere

yildiz dedi ki...

Rabbim evlatlarimizi bize bagislasin,acilarini göstermesin.
Sikayetim yok benim de ama,bütün hayatimizda onlarin zamanlarina göre ayarlaniyor beee.Eeee ne yapalim,madem dünyaya getirmisiz en iyi sekilde yetistirmek gerek.Imkanlarimizi zorlasakda hersey onlar icin.Allah emegimizi bosa cikarmasin.
Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler canim.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Çok leziz görünüyorlar,deneyeceğim mutlaka.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

tarifinizi yazdıramadım.nasıl becerebilirim.teşekkürler

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Karamelize süt ve kokostar resimleri ile biyerlerim şişti valla, oyyyy ağzımın suyu akıyorrrr.

Adsız dedi ki...

Leyyacım
ben yeni görüyorum kurabiyeni
tek kelimeyle muhteşem
fotoğraflar anlatıma bayıldım
canım anasayfa listeme alıyorum seni
Sevgilerimi yolluyorum.