28 Eylül 2008 Pazar

merhaba...


iki saattir yazıp yazıp siliyorum...nice zamandır yazmaya teşebbüs etmemiştim, başıma geleceği bilirmiş gibi.işte bütün yazı köylü kızı kezban modunda geçirince olacağı buydu..giderken cızır cızırdamalarım boşuna değildi..üç ay kezban olunca öyle hemen şehirli havasına giremiyor insan ))yazamıyor,okuyamıyor,aktaramıyor...neyse bu da geçecek...

şaka bi yana dopdolu bir yaz geçip gitti...bahçede yok yoktu yine..hertürlü sebzenin en tazesini elimizle koparıp yedik...ahududusuna kadar her türlü meyveden de nasiplendik..(domatesler potoşop filan değildir..hem ben ne anlarım potoşoptan filan)) incirler reçele


kızılcıklar enfes marmelatlara, şeftalilerse sadece mideye....


yıldız ineğin (ki kendisi ahırda yoğun çalıştığından dolayı resim veremedi )sütünden içip kalanıyla da yoğurtlar mayaladık...tabii burda bir parantez açmadan geçemeyeceğim; bu yoğurt mayalama olayı beni çileden çıkaran bişey...hani şu mayalama derecesi vardır , eskilerin' serçe parmağı ısıracak' şeklinde tabir ettikleri..işte benim müşkülat orda başlıyor.sütü kaynatıyorum ve soğumaya bırakıyorum bu arada sayısız kereler serçe parmağımı içine daldırıp ısırma derecesini anlamaya çalışıyorum..önce pis ısırıyor ...(çok sıcak!!)bir süre sonra tekrar deniyorum yine çok ısırdı...biraz daha...biraz daha derken, bu sefer parmağıma dişini geçiremiyor.(çünkü benim parmak cayır cayır yanmaktan uyuşmuş..)) hadi şimdi serçe parmağını feda edecek bir şanslı kişi ara....sırayla evdekilerin hepsini ısırdıktan sonra kimi zaman bide cıscıvık bişey olmaz mıı..ciyakkkk!!yani.köpek beslesem daha kolaydı (en azından bu kadar ısırılmazdım)..tabii arada bu kadar ısırılmaya değecek kadar güzel yoğurtlarda da yemedik değil.yoksa ne diye uğraşayım ki )
hala bir derece almadıysam bu bende hafif mazoşistliğin varlığına delil olabir mi?
bu arada çılgınlar gibi fotograf çekip durdum...makro çekimi keşfetmemin bunda büyük katkısı var tabii.objektifi herbişeyin gözüne gözüne sokup zavallı börtü böceği hatta sebzeleri bile canından bezdirdim))



yine bu yaz bol bol denize girip balıklar gibi yüzdük,suda taklalar attık,hıı bide balıkadam kıyafetimizle(ki ona haşema da diyebilirsiniz)) bilhassa altınolukta çok ilgi gördük))koca plajda haşemayla yüzen tek ikilinin biz(ben ve kızım)olması sanırım bunda büyük etkendi..sayemizde bikinili bayanlar rahat rahat güneşlendiler çünkü nedense herkes birbirine bizi gösteriyordu)))biz ise üzerimize dikilmiş bakışları umursamaz havalarında keyfimize bakarken içimizden de ayolll ne bakıyosunuz? açıkta bişi mi var!!!demeden edemedik)))ve bu tecrübeden sonra artık rivada açık denizde yüzme hakkımızı kullandık....altınoluk,dere yolculuğu ve riva resimleri daha sonra...




başka neler olduuu..hıh bir de musallatımız oldu.. o kadar yüzsüz bir o kadar da sıcakkanlı bir kediydi ki bütün yaz bize musallat olmasından hiç şikayet etmedik..önümüzdeki yaza kadar kim öle kim kala artık..
bir de yıldız ineğin bir kızı oldu..(tabi resimdeki haliyle ona kız demek biraz zor ama o henüz küçük bi kız işte)).bütün yaz bahçenin muhtelif köşelerinde bağlı oldugu için bir yavru ineğin büyüme aşamalarına hatta onu sütten kestiği için hocayı kendi dilinde nasıl kayışladığına şahit olduk)))neredeyse bir hafta boyunca hocayı her gördüğünde arkasından kötü kötü bakıp, acı acı bağırdı(yoksa mööö!ledi mi denir)sonunda kazanan kim oldu dersiniz???yavru inek))ne alaka diyenleriniz için minik bir açıklama;hocanın inekleri bizim bahçenin sonunda ikamet etmekte,hocamız da sağolsun yıllardır bizim bahçeyle ilgilenmekte ..kendisi de aslında köyümüzün emekli hocası olmakta... ben ne demekte???)))

canımız ciğerparemiz pamuğumuz da bizimleydi tabii ki..oradan oraya seğirtip durdu..bu arada tavşanların altı parmağı varmış şimdi resme bakarken gördüm)))siz de sayın..

bu arada çanta dikme merakım hala sürüyor.hatta olayı çözmek üzereyim))resimler yakında..
aslında elimde binlerce resim var ama şimdilik bu kadarlık kafidir sanırsam....malum yarın arife ,öteki gün bayramımız olacak inşllh..iş var güç var...bunun temizliği var baklavası böreği çöreği var...ramazan da nefse inat genellikle iki çeşit yemek bir de salatayla açtık iftarımızı..ee bayramı haketmişizdir inşllh...
şimdiden herkesin bayramını tebrik ediyorum...milletçe iyi bir bayram geçirmeyi diliyorum...

12 yorum:

NiNo dedi ki...

ay bacim super bunlar ya deli oldum sarmisaklara yalniz o bocukler midemi kaldirdi kissssssss :DDDDDDD tefal hodukleri abuk subuk seylri birinci seciyo kis ne gusel tariflerim var secmedi hodukler beni :D bayramini simdiden kutluyorum canim opucukler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

oyyy özlemişim bu insanın içini enerji dolduran yazılarını. ama en çok seni özledim be ablam.
bayramdan sonra sıkı sıkı hasret gidereceğiz inşallah.

bu arada uyuz oldum haa iyki bi makina aldın,yok macro çekim bilmem ne,nispet mi yapıyorsun sen bana:))
hadi hayırlı olsun.
yazıya da fotolara da bittim:)
öpüyorum kocaman:)

Adsız dedi ki...

Leyyaaaaam, hoşgeldin. Özlettin kendini.. :)

Fotoğraflar harika.. Helee o tavşancığı nasıl sevesim geldi :)

Öperim yanaklarından.

Mutlu bayramlar..

yildiz dedi ki...

Canim hosgeldin,resimlerine bayildim.Su resim cekme teknigini bana da anlat,her fotograf makinasi yapiyor mu acaba?
Bir de su "YILDIZ INEK" meselesine bozuldum dogrusu,isin kötüsü görümcemin de bir inegi var ve onun adi da Yildiz...Baska isim mi yok beee??????????????????????????
Bayramin mübarek olsun canim,eger bir sakincasi yoksa ev tlf.verebilirsen bana telefonlasiriz,seninle anlasacagimizdan emin ol.Numarayi kimselere göstermeden silerim.
Görüsmek dilegiyle,sevgiler....

Feyza Fidan dedi ki...

Hoşgeldin Leyyam benimmmm,
Özledik bacım seni yaa :)))
Artıkın bilgisayarın başından kalkma biyere sakın :))
Leyyacaım,
Senin ve ailenin Mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, nice mutlu bayramlar diliyorum..
Sevgiler..

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

iyi bayramlar canım leyyam
öptümmmmm

ab-ı hayat dedi ki...

Hepimizin sevdiklerimizle birlikte olabildiğimiz, sevgi ve huzurumuzun olduğu,güzelliklerle dolu bir bayram geçirebilmemiz dileğiyle….

elma şekeri dedi ki...

şєкєя tα∂ıη∂α ηi¢є вαуяαмℓαяα....

Aynur dedi ki...

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!


www.aynurdantarifler.blogspot.com

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

aNNePeRi dedi ki...

ben bu tavşana bayıldımmmmmm :)tosuncuk olmuş maşallah :) yaza daah çok var artık burdasın inşallah dimi? Bayramın mübarek olsun hoşgeldin sefalar getirdin :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Parmak isiran sut olayina gulmekten gozumden yas geldi, karnima (5 aylik hamile) sancilar girdi demeden gecemedim. Allah razi olsun ne diyim!