7 Ocak 2008 Pazartesi

yarın brioche günü


yarın brioche günü.çoktandır MİSS' den onun da CafeFernando'dan bize ulaştırdığı bu göze çok hoş gelen ekmek tarifini denemek istiyordum.kısmet böyle denk geldi..fahri cenk amcamızdan iki tarif ardarda geldi.. şimdilik sadece hamuru yoğurma ve kabarınca tepesine tepesine indirip yerine oturtma aşamasındayım..inatçı çıktı hala kabarıyor))yarına kadar ara ara havasını almaya devam edeceğim.fahri cenk amcamız, ondan daa sevgili missimiz öyle rivayet etmişler.
hoç bir evvelki çikolatalı brownie tarifim hiç de ummadığım yorumlara neden oldu.ben höpür höpür pişirip yerken vee üzerine de takdir dolu yorumlarla daha da şişinmeyi beklerken :)) arkadaşlarım genelde gözyaşı ve sitem esintisi taşıyan yorumlarla beni ''hönk''filan ettiler:)) biri rejimdeymiş içi gitmişşş.ötükü elma şekeriymişş,şekerleniyomuşşş.yorumun son kısmı bitirdi beni. hadehadehadeeeeeee ben mutfağa gidiyorum :))demiş elmaşekeri.
bilhassa biri var kii; sanal intiharıma neden olacaktı:):)bilogumu yoketmekle tehdit ediliyordu!!vayy efendim, nasıl onsuz yemişim dee.. vay efendim ,niye onu çağırmamışım daaa..bunu o na nası nası yapmışım daaa..sırtından vurmuşum daaa......tahmin ettiğiniz gibi bu şahıs benim copilotum,çikolata delisi LULUM .neyse ki sonunda bende kalan bi dilim brownie ile onda kalan bi buçuk dilim tahinli keki değiş tokuş etmek suretiyle zavallı sayfamı kurtardım:))ölçü nasıl ama bire bir buçuk.yine ben kardayım:)))(yoksa değil miyim???)



neyse çok uzatıyorum yazarken farkındayım ama ben bi yayım...yaylar dinlemesini hiç bilmez,hep konuşan taraf olmak isterler.(burası da bunun için çok ideal:)).ayrıca bu aralar hep yemek yazıyorum .aslında amacım bi yemek sayfası değildi.dereden tepeden demiştim başlarda.hadi ikide yokuş tırmanalım bari diyerek minyatür çalışmamın geldiği son aşamayı da ekliyorum..daha önümde everest kadar yüksek tırmanışlar sözkonusu .boyaların bazılarını bir kat daha sürmek gibiii,rapidoyla kontür çekmek gibii,0 numara yavru kediciklerin kılından mamul fırçalarla yine kontür çekmek gibii,boyanmış evlere hafif tonlamalar yapmak gibi gibi gibi gibi gibi..sanırım nine olmuş olurum bittiğinde(çok değil hesaplarıma göre 10 yıl sonra)). titreyen ellerimle eklerim artık:))(bu arada kontör mü, kontür mü karar veremedim.gogıl amcaya sordum onun da kafası karışıkmış bu konuda.bilen varsa düzeltsin beni olur mu?:)
esas oğlanımız brioche'miz yarın gelecek inşAllah.ben de sabırsızlıkla olup bitecekleri bekliyorum.bakalım artık ya nasip..

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Briyoşun bitmiş halini erak ediyorum. Ama cenk abide ki nutellalı birişoylara bitiyorum doğrusu:))

Yarın ola hayrola bakalım:)

NiNo dedi ki...

ya varya sende hep benim istedigi tarifleri yapiyosun he :) gerci iyide oluyor once sen dene gerci zerrincigimde co kbegenmistide sende begenirsen bende denim hehe
:) ellerine saglik seker miyaturlerinde suerrrrrrrrrrr

Adsız dedi ki...

Şekerim merakla bekliyorum sonucu. beğenecekmisin bakalım..

Bizim evde zerre parça kalmamıştı kendisinden :)

Öpüyorum seni :)

www.misssgibi.com