15 Ocak 2008 Salı

sabah sabah kek'i

sabah sabah piyangodan pasta çıktı bize. sanki ben pastacıyım.töbe töbee!!!hem çekiliş yaparlar.git hediye al anne!!tmm alırsın.evde unutur götürmez zamanında.örtmen ceza olarak pasta getireceksin der.yine anneeeeeeaaa!!!

gece gece pandispanyasını yapıp bıraktım fırında.sabah yarı gözüm kapalı şeftali suyuyla ıslattım.ne alakaysa:))bişeyler çırpıp sürdüm arasına sanırsam beyaz creme ole miydi neydi.bi de fındık fıstık çikolata parçaları koydum.kapattım kapağını .üstünü de sütle ıslattım maksat 'ben'lik olsun:)bir de hazır çikolata sosunu gezdirdim miydiii.tmm dır.hazır mamullerle pasta yapmasını çok da sevmiyorum .hafif naylonumsu oldu ama sabahın ilk ışıklarıyla kalkıp yapınca ancak bu kadar olurdu:))
pandispanyasını da nasılsa çocuklara gidecek diye yağlı yüzlü yaptım.hoplar zıplar eritirler:))

pandispanya tarifi;
4 iri yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ve iki yemek kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 pk vanilya
6 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ

bildiğimiz usul ; şeker yumurta çırpıldı , ardından sıvı malzemeler,onların ardından da katı malzemeler süzgeçle elenerek karışıma yedirildi..yağlı kağıtla kaplanmış kalıpta ,170 derecede, yarım saat civarı pişti..
özlü bir kek oldu bu,yağ ve yoğurt nedeniyle bildiğimiz o süngerimsi doku değil.ama ben şahsen böylesine özlü dokuyu daha çok seviyorum.
tarif aldığım linki eklemeyi unutmuşum.özürle birlikte bağlıyorum;
BURADA pek çok pandispanya seçeneği var.değişiklik isteyenler uğrayabilirler.

9 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

:)))))))))))
:)))))))))))
:)))))))))))

O beyziyi sopalamak lazım biraz:)

Feyza Fidan dedi ki...

Leyye'cım,
Ne güzel anlatmışsın yine pastanın hikayesini :)))
Çok da güzel olmuş valla..Ellerine sağlık..
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Kek nefis olmuş. Ellerine sağlık.

Melek* dedi ki...

pastan çok güzel bu arada zahid ismini ben koydum anlamından ötürü arapça zühd kelimesinden geliyor Allaha has kul ibadeti seven günahlardan kaçan demek:)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

nefis görünüyor,ellerinize kollarınıza sağlık.
sevgiler,öpücükler

EZGi :)) dedi ki...

çok güzel olmuş
ellerine saglık

NiNo dedi ki...

hehehehehhehe
ay gulerek okunan yazilara bayilirim
ellerien saglik cseker

Gönül dedi ki...

hımmm demek gelip beleş eğlenip gidiordun heee yakaladum seniiiii:)))) pastan pek güzel olmuş ellerine sağlık...öpüyorum...sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Sevgili Leyya,
Bizim gibi insanlar (bilmem neden ama kendimi sorumlu görüyorum) dil konusunda da yaşamda da dikkatli ve doğru olmalı diye düşünüyorum. Çünkü ancak doğruyu yaparak örnek olabiliriz ama bu durum yüzünden benden çekinen insanlar da olduğunu biliyorum. Seni de kendimden uzak tutmuşum baksana. Çok üzüldüm ama bugün bana yazdığın için de sevindim. Ben mükemmel değilim, bunu her fırsatta söylerim. Sadece iyiyi, doğruyu, güzeli yapmaya, paylaşmaya çalışıyorum o kadar.