11 Nisan 2010 Pazar

kıymalı brüksel lahanası


ehem öhüm son postumda size noddle çorbası tarifi vereceğimi söylemiştim yaa , çorba fazla bekleyince yeşillendi deeermişim...tabii buna kim inanır ????
noddle çorbasının fotosunu bulamadım bi türlü  , e cin yemeği yoksa bizde brüksel lahanası takdim ederiz yanii..nolmuş ki:)))
neyse uzatmalara girip iyice batmadan tarifime geçiyorum:)
1 kg brüksel lahanası
100 gr kadar kıyma
1 adet havuç
bir orta boy kuru soğan
bir çay bardağı pirinç
tuz karabiber sıvı yağ
soğanı yemeklik doğrayıp 4 kaşık kadar yağını ilave ettim kavrulmaya bıraktım ardından kıymayı küp kestigim havucu ekledim.pişince harcım tmm oldu...
genişçe bir tencereye lahanaları ortadan ikiye kesip yerleştirdim(atma yerleştirmedin ,gelişi güzel fırlattın:))harcı lahanaların üzerine gezdirip  pirinci  serpiştirdim.. tuz,biraz karabiber az biraz da nane serpiştirdim ne akla hizmetse:)
  lahanaları aşacak kadar suyunu da ekleyip pişmeye bıraktım....yarım saat yeterli geldi pişmesi için.


işte buuuu:))

yeni bir arkadaş katıldı aramıza...3 küçük bebek sahibi olan sevgili deniz boş vakitlerinde şeker hamuruyla dans ediyor:)))ona hoş geldin der miyiz?

11 yorum:

Annekaz dedi ki...

bizde brüksel lahanası pek pişmez ama çok güzel görünüyor denemeliyim

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM ,BENDE BRÜKSEL LAHANASINI GÖRÜNTÜ OLARAK SEVİYORUM .KÜÇÜK SEVİMLİ ŞEYLER..AMA TAT OLARAK PEK BEĞENDİYORUM DİYEMİYECEGİMMM:)
SEVGİLER

aydilber dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK...GÜZELDİR EMİNİM AMA ARAM BU TATLA İYİ DEĞİL

ab-ı hayat dedi ki...

Siz buralara uğrarmıydınız,hoş geldiniz::)))

Ellerine sağlık,lezzetli görünüyor.

Unknown dedi ki...

brüksel lahanasının hep salatasını yaparım ben ama yemegini hiç denememiştim.ellerine saglık.

deniz dedi ki...

Sevgili Leyya;

Güzel takdimin için çok teşekkür ederim.Aranızda olmak çok güzel,sıcacık,samimi,evim gibi...Hoşbulduk,hoşgördük

Sevgiler

TATESAL dedi ki...

Harika olmuş becerikli hatun...
Erzincandan kucak dolusu selamlar....

MUTFAKCİNİ dedi ki...

Bekliyoruz efem resimleri ve tabiki de tarifi:)Ellerine sağlık canım,yeni atrife kadar bunu pişriicem :)Sevgilerr.

Unknown dedi ki...

Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.

emelce yemek dedi ki...

bizim cocuklar kokusuna bile dayanamiyor ama ben bayiliyorum,almanyada kisin o kadar ucuzluyor ki kendim icin her hafta pisiriyorum,duduklude 5 dakika surmuyor,ellerine saglik

Unknown dedi ki...

SEN ARTIK YEMEK PİŞİRMİYORSUN,ZAVALLI ÇOCUKLAR NASIL BÜYÜYECEKLER MATRUŞKALAR YENMEZ Kİ.BAYILIYORUM SENİN TARİFLERİNE VEDE ANLATIMINA ARADA YEMEKDE PİŞİR LÜTFEN