11 Ekim 2009 Pazar

leyya'dan susamlı tavuk ve tefal actifry yorumu

tefal actifry

bilemiyorum bu konuda ne kadar yorum okudunuz, ben hiç okumadan gidip aldım geldim şu aleti:))gerekçem önce zamansızlık ,sonra kızımı bu yıl okula yemeksiz yazdırmamızdı.yoksa mutfakta alet kirliliğine tamamen karşıyım.elbette kullanamak isteyene saygım vardır, fakat benim favorim üzeri bomboş bir mutfak tezgahıdır herzaman.hoş bunu da kullandıktan sonra hemen yokediyorum ortalıktan:))

actifry kızartma:))

tam 15 gün oldu tefal actifryı alalı artık iki satır yazabilirim hakkında sanırsam:))öncelikle şunu belirtmek istiyorum ; bir kaşık yağla kızarttığınız patatesin görüntüsü o biçim ama tadı kesinlikle alıştığınız bol yağda kızarmış patatesin yerini tutmuyor.tabii marketlerde hazır satılan şoklanmış patatesler bunun dışında,onlar gayet lezizler, zira hazırlık aşamasında bir ön kızarma işlemine tabi tutuluyorlar ki bu da zaten yağ içerdikleri anlamına geliyor.şahsen ben bunları tüketmekten kaçındığım için (alt kat sakini deneme amacıyla vermişti o zaman tattım:))hala babanemin yöntemlerini kullanıyorum :))(en azından soyup doğramak konusunda)

actifryla ilk kızartmadan sonra yağ miktarını iki kaşığa çıkardım alıştığımız tada biraz yaklaştık diyebilirim..yakında üç de yetmez dört olsun dememek için kızartma olayını seyrelttim:)) et tavuk olayına girdim...

önce kabaklı,patatesli,havuçlu,kuşbaşı etli ve bir kaşık yağlı bir bir birrr ay ne denir ki buna kavurma mı kızartma mı!!!herneyse işte öyle birşey denedim hepsini aynı anda yerleştirdim hazneye ,30 dakika kadar pişirdim sonuç mükemmeldi diyebilirim .bütün malzemeler gayet leziz ve güzel pişmişti, afiyetle yedik.yalnız belirtmeliyim ki, eti daha evvelden soğan suyu ,zeytin yağ (bir kaşık:) ve sütle terbiye etmiştim.

susamlı tavuk

susamlı tavuk

bugün de tavuklu bir deneme gerçekleştirdim.kuşbaşı doğradığım göğüs etine biraz köri, biraz kekik ,biraz tuz ,biraz susam ve birazcık da soya sos ekledim ki bu sonuncusunu bir daha hiçbişeye katmayı düşünmüyorum açıkcası.soya sos tamamen yıllardır tariflerde görüp özendiğim, nihayet ''ay herkeste var, benim neyim eksik'' babından aldığım bir ürün:)) bir kaç kez salataya filan katmıştım pek anlamadık, yedik. ama bugün tavukta sevmedim..yok !!cixx!! bi daha kullanmayacağım!!!tmm konuya dönüyorum yukarıda saydığım malzemeleri tavuk etiyle harmanlayıp actifryın haznesine yerleştirdim, 30 dakika pişti..

susamlı tavuk

görüntü gayet tatmin ediciydi tadı da öyle,herşeye rağmen:)).. oldukça güzel kızarmıştı.

anlaşılan tefal actifry ile et,tavuk ,ve onlarla yapılan ortaya karışık tarzında yemekler gayet tatmin edici, fakat esas reklam malzemesi olarak kullanılan patates amaca ulaşmamış .

başta zamansızlık nedeniyle aldım demiştim ya;eğer patates kızartmak yerine yukarıda bahsettiğim tarzda yemekleri tercih ederseniz hakikaten zamandan oldukça tasarruf edebilirsiniz, çünkü dilediğiniz malzemeyi katıp karıştırıp hazneye boşaltmanız ve zamanlayıcıyı ayarlamanız yeterli .kendi kendine karıştırıyor, pişiriyor süre bittiğinde sizi çağırıyor:))yok ben patates kızartacağım derseniz benden size bir bilgi:
1 kg patatesi tam kırk dakikada kızartıyor.

son not; bahse konu olan tavuk yemeğini bir teflon tavada da gayet rahatlıkla pişirebilirsiniz.ben şimdilik okuldan gelir gelmez yarım saat içerisinde ne kadar iyi bir sofra hazırlayabilirimin peşinde olduğumdan bu denemeleri gerçekleştiriyorum.eğer bu okul olayına bulaşmamış olsaydım ,böyle bir ürünü bu kadar hevesle alır mıydım..bilemiyorum doğrusu..ayyy amma uzatmışım. sağlıcakla kalın:))

25 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bu tavuk yemeğini doğra karıştır,koy tencereye ve üstelik hiç yağsız olarak yarım saatte ben de pişiriyorum.
her eve lazım bi papatya actifry :D

karamel mutfak dedi ki...

ilk başta bende çok haveslenmiştim ama okadar çok olumsuz yorum okuyunca vazgeçtim zaten .bence kızartmada en güzel yöntem babanne usülü:))

Eya dedi ki...

Sevgili Leyya...bende bu aleti kullanmama taraftari birisiyim.Halen bazi konularda mutfagimda annemden ögrendigim yöntemleri tercih ediyorum.Bu tür aletler sadece mutfakta yer kapliyor bence. Dedigin gibi 30 dk. da teflon tavada da tavugu pisirebiliriz. Bende bir ara alma egiliminde bulunmustum, saticiya sormusstum patates pisirme süresini bana da 40 dk. dediler, hemen vazgectim...

zehra

Disalce dedi ki...

leyyam bende düşünüyordum..nolcak şimdi...kafam karıştı..asıl amacı için almak istiyordum..

neyse..bende tezgahı boş severim...evde yer yok diye alamıyorum bu tarz şeyler...bunlar için özel dolap gözlerimin olması lazım....

soya sosum var ama son kullanma tarihinin geçmesini bekliyorum..hiç kullanmadım..heveslenip almıştım..atılmayı bekliyor..bu sözlerden sonra dahada kullanmam herhalde...

ellerine sağlık...tavuklar fotoğraflar şahane..
öpüyorum seni...

Hansa dedi ki...

ben tam da aradığım yorumu buldum.almam almam kırk dakkaya neler pişer ayol iki tabak patatesi mi beklicez.ben şu hepsi birden makineye giren fritözü alıyım öyleyse.adını bilemedim şimdi :)

Unknown dedi ki...

ALLAH YARDIMCIN OLSUN.TEFAL BİLGİLERİNE TEŞEKKÜRLER.SİZİNKİLER GÜZEL YEMEĞE ALIŞMIŞLARDIR,AMA BENDEN SELAM SÖYLE OKUL B
İTENE KADAR SABRETSİNLER.DİPLOMAYI AL HAYIRLISI İLE SONRA YEMEKLERE DEVAM.ASLINDA BEN BİLE ARIYORUM TARİFLERİNİ.AMA HİÇ TAKMA KAFANI ÇALIŞ DERSLERİNİ.

Aysultan... dedi ki...

Kandırıyorlar bizi yani:)
zaten bir kaşık yağla kızaran patatesten ne hayır bekliyoruz ki:)

Gerçi ben bu alete bu kadar para sayamam.Geçer tencerenin başına bir güzel yaparım.
Zamansızlar için güzel ama güle güle kullan ablacım...

Tefal Actifry patatesi 40 dk kızartıyor demek yemek yapmak hem daha kısa süreyi alıyor,hem lezzetli oluyorsa bizde böyle kullanalım:)

Yemekler çok hoş görünüyor,soya sosunu bende merak ediyordum.Sana uymadıysa tadı bizede uymaz.
Afiyet bal şeker olsun.Ellerinize sağlık (Tefal actifry ve senin :D )

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.Canım,en azından yemek konusu iyi fikir,bilglendirdiğin için çok sağol..patates olsun biber olsun yetecek kadar yağ ilavesi ile daha kısa sürede fırında pişiriyorum bu şekilde beğeniyorlar,patatese baharat ilavesi daha lezzetli oluyor..bende tezkahın üstünü boş olmasını seviyorum..eski yöntem iyidir,neyle saklıyorlar bilmiyoruz.sevgiler..A.E.O

tasarım mekani dedi ki...

eline saglik... tavuklar nefis duruyor. yanina birde fistik sosu oldumu tam benlik olur :) sevgiler medinem

mutfakcini dedi ki...

ben de mutfak tezgahı kalabalığına karşıyım.alet edavatı tıktım dolapların içine hep :) bu aleti activ herneyse :) almaya heveslendim bi ara,sonra baktım çok kocaman.aman dedim boşver sağlıklı beslenmeyi,tavada kızart annem usulü :) tavuksa çok lezzetli görünüyor.susam da bayıldığım bir tat.ikisi bir arada mutlaka şahane olmuştur.hemen yarın akşam deniciem canım.elelrine sağlık.sevgilerr.

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok merak ediyorumm gerçekten çok kişiden duydum hiç olumsuzluk duymadım ama yinede tereddütüm var...

yildiz dedi ki...

Ayol sekerim,bu nasil bir aletmis öleee?Avrupalarda bilem yok.
Patatesi ben de halen annemin usuluyle yapiyorum.
Güzel günler diliyorum,sevgiler.

g dedi ki...

tefalin ürün sonrası hizmetinden hiç memnun değilim. tefal olmasaydı markası alabilirdim. ama sütten ağzı yanan misali...

Ayse Pamuk dedi ki...

Canım güle güle kullan.AMa ben 1 kaşık yağda patates istemem bol yağlı isterimmm:))

ehlikeyf dedi ki...

merhabalar sevgili leyya,uzun zamandır bilgisayardaki bir sorun nedeniyle yorum bırakamıyordum,ziyaret ettim hep ama bişey yazamadım.şimdi ne yazacağımı bilemedim bak yemeğin çok güzel görünüyor bikere tavuk ve susamı birlikte kullanmak cesaret işi ben yeniliklere açığımda ev halkı nederki,kızartma makinen hayırlı olsun güle güle kullan ama ben tefali protesto ettiğim için kızartmayı yapıp ağzımada verse almam.
bende genel görüşe katılcam en güzeli bildiğinden şaşma:)

GeCe dedi ki...

çok oldu okuyalı ama yorum yazamadım gecende eşim diyor şu aleti alalım mı aman dedim kalsın ben daha hızlıyım

NiNo dedi ki...

sponsormu tefal noluyoz leynnnnnn hahahahhaha canım ya valla ben kendim ettim kendim buldum turkusunu çığırıyom istersen sende katıl zira sende kendin ettin okul işini hahahhahahaa nefis mamalarına hele o tavugun susamlarına bittim face e gel herkes orda ya

Adsız dedi ki...

tefal actifryi bir yıldır kullanıyorum bence mükemmel birkaşık yağ ile kızartma yapıyorsunuz ne ocak batıyor ne mutfak kokuyor nede üst baş üstelik daha pek çok cesit yemek ve tatlı yapabilirsiniz örnek irmik helvası un helvası
ha birde patates kızartılacaksa kızartmalık cins kullanılmalı bu lezzeti gerçekten etkiliyor

Emel dedi ki...

Arkadaşlar Merhaba, ben 6 aydır kullanıyorum actifryı, çok da memnunum. Hergün farklı farklı yemekler yapıyorum patatesi de harika yapıyor. Sevgiler 

TAZE NANE dedi ki...

Oh be diyorum istediğim yazıydı. Çok sağol.
Ben zaten sevmemiştim. Haklıymışım düşüncemde.
Sevgiler.

OGAN dedi ki...

AciFry ı 3 gün önce anneme hediye olarak aldım sizin yorumunuza ise şimdi şans eseri karşılaştım.
Açıkcası bu patetes hakkındaki eleştirilerinizi doğru bulmuyorum. Ben bu aletin pateteslerini çok seviyorum hatta kıtır kıtır olması için 3 dakikada fazla zaman ekliyorum.
Eskiden vıcık vıcık yağlı oluyordu yiyemiyordum, hemde zahmetliydi şimdi okadar rahatki 1 kaşık yağ, patetesleri at o herşeyi halletsin.
Not: Hazır dondurulmuş patetes değil.

Ancak bugünkü yaptığımız irmik helvası beni şaşırttı. Güzelim malzemeler telef oldu, resmen hamur çıktı ortaya.

Adsız dedi ki...

çok keyifli ve bilgilendirici bir yazı olmuş =)

fimofimo dedi ki...

bende 2 seneden beri kullanıyorum,ama harika bence.bir kere biberi 15 dk kızartıyor,elimize yağ sıçramadan,ocak batmadan,koy ve otur.sonra patates 35 dk da ve bir kaşık yağla harika oluyor,yağ masrafımız azaldı,irmik helvası da çok güzel oldu,kestaneler acayip patladı,börekleri de ortasındaki aparatı çıkarıp 5 dk ya ayarlayıp ısıtın,iyi ki almışım bu aleti.

Adsız dedi ki...

bende aldım memnun kalmadım kızartma da bizim alıştığımız tat yok biberi kabağı 40 dk da kızartıyo bi sofra kahvaltıyı hazırlamak bile daha kısa sürer üstelik bide okadar zaman elektrik harcıyo bence o kadar parayı verdinize deymez ki zaten alanların yada almayı düşünenlerin belkide hepsi sırf kızartma yağından kurtulmak içindir kurtuluyosunuz ama değmiyo...

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle harika bir urun 15 gun once aldim tavuk ve patates yaptim ikisi de harika oldu bugun de kestane denedim 10 dk da islem tamam ve tadi da cok guzel almadan once internetten arastirma yapayim dedim ama cok fazla olumsuz seyler okudum ama yine de aldim ve iyi ki de almisim kizartma kokusu yok ocak silme derdi yok almak isteyenler bence vazgecmesin