10 Nisan 2009 Cuma

TAVUK TAŞLIK

harikayım))

ama öyle ukala yaftası yapıştırmadan önce bi sorun nedenmiş bakalım))

şimdi acı acı ciyaklamalarım sonucu bir adet ses kayıt cihazına kavuştum ya,bütün dersleri kaydediyor ,bu sayede derste not tutacağım diye gerim gerim gerilmiyorum.sonracıma eve geldiğimde ister yemek pişirirken, ister hobilerimle uğraşırken kısaca istediğim her vakitte dinleyebiliyorum.müthiş bir kolaylık oldu bu benim için..2 yıl içinde toplam elli küsür ders vermem gerektiğini düşünürsek bu kadar kıyak hiç de abartı gelmiyor bana.. bir aydır gecemi gündüzüme katıp 17 yıllık arayı kapatabilmek için verdiğim çabayı da düşününce ...hayat devam ediyor mu ne))

neyse. iyyykk!!her defasında okul haberleri vermeyi alışkanlık haline getirdim .bu gidişle diploma hepimizin olacak.ben hergün sıralarda dirsek çürütür ,siz de usanmadan beni okurken başka türlüsü düşünülemez)bu arada sıra dedim de aklıma geldi ooff kuru tahta üstünde kıpraşmadan 80 dakika oturmak nası zor anlatamam.eşime bakarsam yanımda minder götürmeliymişim..madara mı etmek istiyor beni yeni yetmelere ne))ama mesela arkası elyaflı ya da süngerli pantolonlar dikseler tasarımcılar yaa.ne iyi olur)

neyse uzattım hıh bir son dakika gelişmesini de eklemeden gitmiyim.ey sevgili msn ahalim bu haber de sizin için;

şimdi şöyle ki iki hafta evvel oturum açtığımda hadi beni güncelle diye kaşınan msnimi ben de bi güzel kaşıdım..hay kaşımaz olaydım. nene gerek senin son sürüm msn...zaten kıt bilgimle zar zor idare ediyordum şimdiki daha bi gıcık hal aldı.birkaç gece evvel şu yeni sürümü atıp google emmiden eskisini yükleyeyim dedim.hay onu da demez olaydım..heryerden virüs uyarıları pörtlemeye başladı bu seferde..anlayacağınız yeni sürüm beni zürüm zürüm züründürdü))olay arap saçına dönüşünce ben de pc de ne kadar msnle ilgili program varsa hepsini bi güzel sildiiim.attım çöpe..

amaan eskiden msn mi vardı...ben şurdan bi ateş yakarım lulu görür ...iki de yelpaze sallarsam dumanı tee arnavutluğa gider))

nereye kaçıyorum daha tarif var;

bir kg tavuk taşlık

2 adet orta boy domates

5 adet sivri biber

1 adet irice soğan

zeytinyağ

kekik

tuz

bir yemek kaşığı domates salçası

unuttuğum malzeme varsa o da tariften çıkar nasılsa))
taşlığı güzelce yıkayıp takriben 1.5 litre su eşliğinde kaynamaya bıraktım..(haşlama suyunu dökmedim.içine tel şehriye atınca neffis bir tavuk suyuna şehriye çorbası oluyor).taşlıklar kaynarken başka bir tencereye soğanı doğrayıp zeytinyağla kavurdum .salçasını ,ardından domates biberini de ekleyip sote kıvamına getirdim..yumuşayan taşlıkları tencereden süzgeç yardımıyla alarak soteye ekledim .(isterseniz eklemeden evvel taşlıkları küçültebilirsiniz ,ben doğal görünümü tercih ettim..)taşlıklarla birlikte 3-5 dakika kavurduktan sonra haşlama suyundan bir kepçe kadar ekleyip 5 dakika ağzı kapalı olarak pişirdim..

içine teee geçen yaz altınolukta yaşlı bir neneden aldığım dağ kekiğini ufaladım.mmm hala miss gibi kokuyor..

14 yorum:

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

ses kaydını keşfetmene sevindim:) tavuk taşlık da çok güzle görünüyo, yakınlarda hiç denemedim küçükken yemiştim enson. dneyim en iyisi ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

harika sen ve bu lezzet

ellerine sağlık
sevgilerr
öpücükler

made in funda dedi ki...

SES KAYIT CİHAZI ESKİDEN DE OLSAYDI KEŞKE.BİZ DE AZ NOT TUTMADIK YANİ.ŞANSLISIN SEN.YEMEĞİN NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM.ELİNE SAĞLIK..

Unknown dedi ki...

Canımmm harikasın çok leziz olmuş el
lerine sağlık.Ses kayıt cihazınıda iyi günlerde kullan sımsıcak sevgiler

GeCe dedi ki...

yastıklı pantalona çok güldüm yahu ama doğru gerçekten lazım bu arada bizim dersler 90 dakka :))

gecen gün bir öğrenci geldi bana birşey soracak anlatmaya başlamadan önce hop çıkardı kayıt cihazını tedirgin oldum sesim iyi çıkmaz falan :P

aslında bir açıdan iyi de bir açıdan değil bu kayıtlar internete düşerse artık hocalara iş kalmayacak

yemek güzel görünüyor da hiç denemedim biraz tereddütlüyüm nedense

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ses kaydı süper iş ya .teknoloji sen nelere kadirsin! taşıkta kekik süper olur mutlaka eklemek gerek . derslerde kolaylıklar.sevgiler

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Annem çok sık yapar ben unutmuştum sayende deneyeceğim ellerine sağlık, görüşmek dileğiyle...

ehlikeyf dedi ki...

ömrü hayatımda görmediğim ve hatta duymadığım bir yemek cahilliğime ver emi...nereden bulurum ben bu taşlığı...görüntü biran evvel yapmamı telkin ediyor.taşlıkda nemenem bişeymiş öğreniğim hem...

hunerlieller dedi ki...

degişik bir tarif.eline saglık arkadaşım..sevgilerle

sarıseker dedi ki...

Ses kayıt cihazına sevindim canım,senin adına.Eweeett o diploma bizim de olacak valla:)))
Taşlık en sevdiğim yiyecektir.Valla ben haşlandığı an dayanamayıp,öylece tıkınıyorum:)))Kim soğanı,domatesi,kavurmayı vs...bekleyecek Allasen:)))Eine sağlık.Nefis olmuştur,bilirim.Afiyet bal şeker olsun,zihin açıklığı versin canım benim:)))Sevgiyle öpüldün...valla:)))

Zeugma dedi ki...

Çok şirinmiş blogun ve yazılarındaki anlatım tarzın..
Ders dinleme olayın süper..
Yaratıcılıkta sınır tanımıyorsun demek ki:))
Çünkü tavuk taşlık yemeğini de ilk kez duydum çünkü.Denemeye değer..
Ellerine sağlık..
Sevgilerimle..

TAZE NANE dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER CANIM

seyabb dedi ki...

mmmmmmmmmmm harika

bide lavaş olsa süperrrr

Görkem dedi ki...

Ben yaptım taşlık birazcık sert oldu sanki. Gerçi hayatımda ilk defa taşlık yaptım ve ilk defa yiyeceğim. Öğrenci oldugum için baktım 2 lira yapayım bari dedim.