9 Mart 2008 Pazar

kabak mabak, ebru mebru...


biliyorum fazla ara verdim.ama bilirsiniz işte olur arada böyle fetret dönemleri.feyzacım hu huuu!yemek pişirmiyor musun deyince gülümsedim))nerdeee!!var mı öyle bir lüksümüz?

belki pc başına oturup bir kaç satır yazmak ötelenebilir ama mutfak,asla!!



geçen haftaların birinde yine rutin cuma toplantılarımızdan biri için adını hatırlayamadığım bir yemek sitesinde görüp ,halis muhlis kendi bahçemizin kabağıyla denediğim balkabaklı pasta...enteresan bir tat oldu .ama aynı gün masada kabak türevi üç tatlı bir arada olunca bizim tatlı da kabak tadı verdi) bu işe bir çekidüzen vermemiz gerektiği gerçeğini gözardı edemedik daha fazla.(ama ama ama ben bu şekilde birbirimize sürpriz yapmayı seviyorum)))

hadi keki nasıl yaptığıma geçeyim;

pandispanya;

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

1 kabartma tozu

ötükü malzemeler;

yiye yiye bitiremediğiniz kabak tatlısından artakalanlar)(şöyle böyle yarım kg kadar pişmiş haliyle tabii)

2 pk krem şanti (biri kabakla karışacak , öteki de üzeri için )

üzerini süslemek için evde ne varsa artık...


bildiğimiz usulle, yumurta ve şekeri bolca çırptıktan sonra bir kapta harmanladığım kuru malzemeleri eleyip , yumurta şeker ikilisine tahta kaşık yardımıyla yedirip 170 derecede pişirdim.

kek bir köşede soğurken daha evvel kabak tatlısı olarak pişirip artık gına geldiği için bitiremediğimiz kabakları alıp önce blender ile sonra da beğenmeyip çatalla ezdim.(eşim bensiz aldığı için hiç sevmedim bu blenderı..neyse ailevi mes'elelere girmiyim şimdi o ikimizin arasında)))ezdiğim kabaklara sanırsam güzel olur düşüncesiyle bir paket usulune uygun çırpılmış krem şantiyi ekleyip bu ikiliyi de 2 kat kesip sonra beğenmeyip üçe böldüğüm kekin aralarına sürdüm.tabii sütle ıstattıktan sonra..(bu aralar çok kararsızım))

ara katları ve üzerini şantili kabak karışımıyla kapladıktan sonra bir süre buzlukta beklettiğim pastayı alıp bir de şantiyle kapladım .üzerini de evde ne varsa bi avuç döküp şekil yaptım..

görüntü olarak öteki kabak tatlılarının yanıda pirensesler gibim dursa da yerken öğğğk yine mi kabak filan olduk yanii)))

bu arada kabak tatlısı kesmedi beni gittim teknemi açıp bir de ebru yaptım hafta sonunda.nasıl özlemişim anlatamam...önce kitreyi kokladım hasretle...doymadım! gittim öd kokan boya kavanozlarına daldırdım burnumu...(öteden beri bir koklama merakım vardır,hatta amonyak koklarken bayılmışlığım bile vardır..Allahtan o sırada yanımda nuri alço değil,fen bilgisi öğretmenimiz vardı)..ebru yapmayanlara dayanılmaz gelen o öd kokusu, beni uçurdu ..hani şu eski türk filmlerindeki ''amca yoksa siz benim babam mısınız ?''sahnesindeki ayşecikler gibiydim))



işte bunlar da teknemden çıkanların küçücük bir bölümü...








14 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Koptum resmen yaa:D yanında nuri alço olsa napcaktın ablammm:DDD

tatlı şahaneee,ebrulad daha şahaneee:D
hepsiciği için ellerine sağlık canım ablam;)

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

CNM MAŞALLAH ZATEN EBRU DERSİ ALMAYI İSTİYORDUM AMA BUNLARI GÖRMEKTE İYİ GELDİ DİYEBİLİRİM.SÜPERSİN MAŞALLAH ÇOOK BEĞENDİM.

Feyza Fidan dedi ki...

Ay benim canım Leyyam yaaa...bende öldüm gülmekten vallaaa...Yanında Nuri Alço olaydı sana gazoz ikram ederdi bacım sen daha amonyağı koklayamadan :)))))))))))))))))Allah senin iyiliğini versin emi :)))
Canım benim yemekteki maharetlerin yetmemiş ebrudada tam bir usta olmuşsun..Hayran oldum vallahii.. Harikasın harikaa..On parmağında marifet olan canım Leyyam, kocaman öptüm seni...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

YAAA UZUN ZAMANDIR BENDE EBRU YAPMAK İSTİYORUM... BİR TÜRLÜ KENDİME UYGUN BİR YER BULAMADIM... ÇOK GÜZELLER PASTA DA EBRU DA :)

ELLERİNE SAĞLIK... SEVGİYLE...

EZGi :)) dedi ki...

canım çok hoş görünüyor ellerine saglık sevgiler

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

e kabakla yapıldığı için kabak tadı verir tabii.:)
canım ellerine sağlık..dönmene sevinidm...bide luluş dönse tam süper olacak.:).

ebru mebruyada bayıldım keşke benimde böle bir meziyetim olsa..
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

SLM CANIMMM
tatlı nefis....ebrilar nefisb...draha ne olsunki....

Bir Anne dedi ki...

Masalla barekellah, ebrular harika:) Buyuk bolumunu gorme sansimiza olsaydi keske:)
Sizin kabar tadi da pek guzel olmus bence, ben de takmistim bu aralar bu deyime:) Neyseki sizinki tatli bir kabk tadiymis:)))
Sevgiler,

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Ebru calismalarina bayildim ne harika bir görüntü,hepsi güzel olmus.kabak tatlisina diyecek söz yok ellerine saglik canim.

selamlarimla.

sarışeker dedi ki...

canımmmm,merak etmeye başlamıştım valla:)))neyse,buraday mışsın.
kek harika görünüyor ama ebru çok güzel olmuş...beni de heveslendiriyorsun:)))sen öd kokusu bağımlısımı oldun ne:)))
sana sevgilerimi gönderiyorum...tavşanı da öp benim için:)))

NiNo dedi ki...

ay sonunda yeni bisi en sevdigim bisi :D ellerine saglik bidenem tekneden cikanlarada bahcenden cikan kabagada bittimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :D

NiNo dedi ki...

he bu arada nuri alcoyuda pek severim he :DDDDD

Suya atılan nakışlar dedi ki...

merhaba
bloğlar arasında dolaşırken gördüm ebrularınızı çok başarılı
selamlar...

beste dedi ki...

Ebrular cok guzel olmus bir gun bende denemek isterim :)