14 Ocak 2008 Pazartesi

Güveç Tart:)



Aslında yayınlamakla yayınlamamak arasında gidip geldiğim tart.en nihayetinde ben usta değilim ki yaww!!diyerek çıktım işin içinden.hem ayrıca ben 'görsel' değil 'dokunsal'ım.tmm tmm Cenk Amca bu konuda çok iyi, ben vasatım:))tamam kötüyüm:)))
Tartın resmini cafefernado'da gördüğümde vurulmuştum ona.hamurdan hoş bir çanak içine doldurulmuş ve de dondurulmuş çikolata...üzeri ahududu ,şamfıstık vs süslü..henüz nişanlı kızlar gibim:))benimkisi de toprak güveçte türlü oldu:)))))ya da kokoş:)))

kıskanıyor muyum??hayıııııııııııııııır!!!

niye yeaaaa yaban mersini bile koydum üzerinee!!ayrıca riva deresinde millet sadabada çıkarken benim ciyak ciyakkk toplayıp dondurduğum böğürtlenlerden,ayrıca hindistan cevizi ki , orada hiç olmamalıydılar veaa şamfıstıklar...(abartı benim işim:))

kıskanıyor muymuşum?eveeeeet:)))

ama sevindiğim gelişmeler de olmadı değil.mesela ilk kez başarılı ve gerçekten çok leziz bir tart hamuru çıkardım.ehh artık cafefernando'da TartÜzerine neredeyse doktora tezi niteliğindeki çalışmayı okuyup beceremeseydim,şahsım adına şahsımı ne yapardım bilemiyorum.hatta tariflerin genleriyle oynamayı çok seven ben, okuduğum herşeyi harfiyyen uyguladım hamur mevzuunda.fasulyesine kadar:))bizim çikolata cini mutfağa girip fırında fasulyeleri görünce dehşetle;

''annee!sen yine neler karıştırıyorsun??fırında fasulye!pehhh!!'

o sırada elindeki kitaba konsantre olmuş ben;

''annecim o kek o''deyiverdim dalgınlıkla.bizimkisinin kayışı koptu tabii

''neee! fasulyeli kek miii?hade beaaah!!''

amaaaaan! tart mart deyip durumu kurtarmaya çalıştımsa da ı ıh.kozları bir kez daha kaptırmış oldum. hoşş ne zaman bendeydiler ki):)

neyse siz de fasulye ne iştir derseniz buyrun cafefernando'da tart üzerine şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı (en azından benim rastladığım en kapsamlı) çalışmayı OKUYUN.(orijinalinde nohut vardı tabii,ben evde kalmadığı için fasulyeli yaptım))

bu arada dolgu malzemesine gelince ki mühim olan hamurdu benim için ;

bir pk kakaolu creme ole'yi 2 su bardağı sütle çırpıp,içerisine benmari de erittiğim 100 gr kadar bitter çikolatayı yine çırparak karıştırdım.tartın içine yaydım.üzerinide yaban mersini,böğürtlen,hindistan cevizi ve şamfıstıkla süsle(yeme)meye çalıştım.
(bu arada en kestirme zamanda bir ,yok yok bir kaç ,tart kalıbı almalıyım:)

3 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Leyya arkadaşım,
Akşam vakti ilaç gibi geldi yazın..Sırıtıp sırıtıp durdum şuracıkta :))
Sen ne dersen de tartın tart olmuş vallahi..Neyi eksik ? fazlası var..Eee Cenk olayın profesörü, onuda severek takip ediyorum ama sende bu gidişle hele birde kalıplarını alırsan aratmazsın kimseyi :)))
Çok öpüyorum,
Sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Leyya - Ben okudum okudum ama hala anlamadım neyini tam olarak sevmediğini? Tart hamurunu sevdiğine göre herhalde dolgusundan memnun kalmadın... Neyse ki kafana göre değiştirmişsin - valla suç bende değil :) Sanırım o böğürtlenler vanilyalı pasta kremasıyla daha iyi giderdi. Bir dahaki sefere artık. Şimdi neye el atayım demişsin bana yorumunda. İşte sana tavsiyem:
http://cafefernando.com/turkce/?p=68
Şimdiden afiyet olsun.

Feyza Hanım - Beni utandırıyorsunuz. Profesör olduğumu hiç düşünmüyorum. Bu tarifleri bu hale getirene kadar çöpe giden sayısız dehşet görünüşlü tatlıları görmediğiniz için böyle düşünüyor olabilirsiniz tabii :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Cenk Abi anlamamış neden memnun olmadığını:)
Ben açıklama getireyim, sizin gibi şık bir görüntü oluşturamamış ablam,ondan dolayı muzdarip:)

Ablam boşver görüntüyü be mühim olan tadıydı,o da şahaneydi:) Eline koluna sağlık.Elin değmişken bana da bi tart kalıbı alırsan çok sevindirik olurum hihihih:))