11 Nisan 2010 Pazar

kıymalı brüksel lahanası


ehem öhüm son postumda size noddle çorbası tarifi vereceğimi söylemiştim yaa , çorba fazla bekleyince yeşillendi deeermişim...tabii buna kim inanır ????
noddle çorbasının fotosunu bulamadım bi türlü  , e cin yemeği yoksa bizde brüksel lahanası takdim ederiz yanii..nolmuş ki:)))
neyse uzatmalara girip iyice batmadan tarifime geçiyorum:)
1 kg brüksel lahanası
100 gr kadar kıyma
1 adet havuç
bir orta boy kuru soğan
bir çay bardağı pirinç
tuz karabiber sıvı yağ
soğanı yemeklik doğrayıp 4 kaşık kadar yağını ilave ettim kavrulmaya bıraktım ardından kıymayı küp kestigim havucu ekledim.pişince harcım tmm oldu...
genişçe bir tencereye lahanaları ortadan ikiye kesip yerleştirdim(atma yerleştirmedin ,gelişi güzel fırlattın:))harcı lahanaların üzerine gezdirip  pirinci  serpiştirdim.. tuz,biraz karabiber az biraz da nane serpiştirdim ne akla hizmetse:)
  lahanaları aşacak kadar suyunu da ekleyip pişmeye bıraktım....yarım saat yeterli geldi pişmesi için.


işte buuuu:))

yeni bir arkadaş katıldı aramıza...3 küçük bebek sahibi olan sevgili deniz boş vakitlerinde şeker hamuruyla dans ediyor:)))ona hoş geldin der miyiz?