1 Aralık 2009 Salı

eline sağlık adamım

karnabahar by f.a .

artık mutfakla samimiyetimiz iyiden iyiye azaldı .doğrusu üst kattaki yoğunluk bütün hayatımı aldığı için mutfağa inmek tamamen angarya haline geldi.aç kalmıyoruz tabii bu süreçte :))ama pişiren taşıran rolünde ben yokum epey zamandır..  basit , pratik ,görsel roller üstleniyorum sadece:))



mesela yazdan toplayıp dondurucuya koyduğum mısırları haşlıyorum.

kabak

mesela köyden gelen genetiğiyle oynanmamış kabakların resimlerini çekiyorum...

kestane

akşamları eşimin çizdiği kestanelerin pişme nöbetinde bulunuyorum...

milföy

ya da en fazla milföyden börek yapıyorum...içi sanırsam pazı ve kıymalıydı..

başa dönelim.karnabahar eşimin ellerinden çıkma.bildiğiniz şey:

soğan kıyma ve sıvı yağ karvulur,salçası eklenir,pişen harç bir köşeye alınır yıkanıp parçalanmış baharlar tencereye konur kenardaki kıymalı harç üzerlerine gezdirilir  tuzu suyu eklenir ,pişmeye bırakılır..
ayyy yayınlayınca gördüm ne fena adammm havuç da eklemiş:))
eline sağlık adamım:))