16 Mayıs 2009 Cumartesi

elmadan kek))

hi ho ha son bir ayda 3 kilo verdim.ama nası verdim bi sorun.hatta sormayın craftmania da yazdım dileyen ordan okusun)
son günlerde hep iki arada yaşıyorum.mesela yemek mi pişirsem, ders mi çalışsam ? çanta mı diksem ,kitap mı okusam?tırmaklarımı mı kessem ders mi çalışsam?duş mu alsam kitap mı okusam?yatıp uyusam mı ders mi çalışsam?ve mecburiyet karşısında hep ikinci seçeneği işaretlediğim için bir aydır doğru dürüst bir sıcak yemek yiyemedik,yüzüm gözüm karardı gözlerimin altı morardı)) ,saçım başım şampuan reklamlarındaki hep o şampuandan önceki hal gibi))tırnaklarımsa cadı sila gibi))
inanmıyorsunuz değil mi inanın inanın))ama bu hal geçici ..temmuzda hepsi geçecek ve ben....ah ben....''muttasıl'' (tanzimat romanlarından arakladım bu lafı))) uyuyacağım,çanta dikip ,pasta börek pişireceğim,o geçmiş zaman türk filmlerindeki gibi köyümüzün çam ağaçlı yollarında mes'ut ,bahtiyar kelebekler gibi uçuşacağım...

hülya...
olsun ,ben o hülyaya da bin canla inandım..(bunu da tevfik fikretten aşırdım))neyse yemek bloğu fazla edebi sanat götürmez zannımca))

hemen tarifi yazıyorum;
3 yumurta
125 gr toz şeker(1 su bardağı olmuş benim bardağımla)
125 gr margarin ya da tereyağ
200 gr un(1,5 su bardağı)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
1 pk vanilya
1 tutam tuz
6 adet elma
kuşüzümü (dilerseniz yaban mersini) çam fıstıgı ,bolca tarçın ( çamfıstıgı yerine de fındık ya da ceviz kullanabilirsiniz ama ben kek pişerken üstünde kavrulan o çamfıstıgının tadından geçmem)

yağı yumuşatıp köpürene dek çırptım şeker ,vanilya, tuzu ekleyip çırpmaya devam ettim.sütü ekleyip yine çırpmaya devam...ardından yumurtaları birer birer kırıp çırptım (bir kır bir çırp hesabı))unu ve kabartma tozunu karıştırıp eledikten sonra karışıma ekledim..28 cm lik kalıbı kağıtla kaplayıp kek hamurunu döktüm..
hamurun normal kek hamurundan biraz daha katı kıvamda olmasına dikkat!! yoksa hamur elmaları yutar))

elmaları bıçak yarımıyla birer cm arayla kestim

fazla bir açıklık kalmamasına özen göstererek, elmaları hamurun üzerine fazla bastırmadan yerleştirdim.üzerine kuş üzümü bolca çam fıstığı ve tarçını serptim.. bu arada fotolar iki ayrı pişirme esnasında çekildigi için üstteki resimde kuş üzümü yerine yaban mersini var.


hadi beni yiyin...

sevgili Aslı'yla yaklaşık bir ay evvel kurduğumuz küçük ama samimi soframızdan bir minik detay.kek Aslı için pişirilmişti ya onun nazenin parmaklarında yolculuğun sonu...